radyobir
radyobir

Hacker'lara savaş açtı

Geçtiğimiz günlerde ünlü İngiliz oyuncu Emma Watson adına açılan ve çıplak fotoğraflarının yayınlanacağını iddia eden site kapatıldı.

24 Eylül 2014 13:58 | Kategori: Magazin

iCloud hesapları hack'lenen ve sayısız özel fotoğrafı internete düşen Jennifer Lawrance, Kate Upton ve Rihanna gibi ünlü isimlerin ardından bu kez gözler Emma Watson'ın üzerindeydi. EmmaYouAreNext isimli web sayfasına sayaç yerleştiren hacker'lar siteye sayaç yerleştirerek süre dolduğunda Watson'ın özel fotoğraflarını servis edeceğini iddia etti.
Daha olayın gerçekliği dahi sorgulanırken milyonlarca insan siteye girmeye ve Facebook'tan bu link'i paylaşmaya başladı. Ancak sayaç son dakikaya gelmeden site ani bir kararla kapatıldı. 
Rantic Marketing isimli reklam ajansına ait olduğu sanılan bir siteye yönlendirilen söz konusu web sitesinde 4chan isimli hacker grubuna karşı sayfalarına üye olunması ve hacker'lara karşı birlikte hareket edilmesi istendi.
Sitenin açık olduğu birkaç gün boyunca 48 milyon kullanıcının ziyaret etti EmmaYouAreNext isimli site, 7 milyon kez Facebook'ta paylaşıldı ve bu süreçte 3 milyondan fazla beğeni aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI