radyobir
radyobir

Haiti'de saldırganlar rastgele ateş açtı, 4 kişi öldü!..

Haiti'nin güneydoğusunda sivilleri hedef alan silahlı saldırganların açtığı ateş sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

25 Şubat 2023 06:06 | Güncelleme :25 Şubat 2023 08:24 | Kategori: Dünya

Bölge basınında çıkan habere göre, başkent Port-au-Prince'deki Fort Jacques semtinde, silahlı saldırganlar sivillere rastgele ateş açtı.

Haiti Ulusal Televizyonundan yapılan açıklamada, "Kraze barye" isimli çete tarafından aralarında bir polisin de olduğu kişilere yönelik yapılan silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Kısa bir süre önce aynı bölgede, yapılan başka bir silahlı saldırıda ise 5 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Uluslararası kuruluşlar, 2022'de silahlı çatışmalar ve güvenlik krizi nedeniyle ülkede 155 bin kişinin zorla yerinden edildiğini, bu süre zarfında 2 bin kişinin de cinayet sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haiti'deki toplumsal huzursuzluk Temmuz 2021'deki Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastı, yine aynı yıl ağustosta meydana gelen ve 2 bin 200'den fazla kişinin ölümüne ve on binlerce evin yıkılmasına yol açan 7,2 büyüklüğündeki deprem, enflasyon, kolera vakaları, adam kaçırma ve şiddetin artmasıyla son bir yılda önemli ölçüde derinleşti.

Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı ülkede, nüfusun yüzde 40'ı gıda yardımlarına bağımlıyken kronik hale gelen çete çatışmaları da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlercesinin yerinden edilmesine yol açıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI