radyobir
radyobir

Hakkani: Yaramaz kadınları evde tutuyoruz

Taliban'ın yönettiği Afganistan'da içişleri bakanı vekili Siraceddin Hakkani, CNN'e yaptığı açıklamada, okula gitmeyi bekleyen Afgan kızlar için 'müjdeli haber'in gelmek üzere olduğunu belirtirken, 'yaramaz kadınların' evde kalması gerektiğini söyledi.

20 Mayıs 2022 08:14 | Kategori: Asya Pasifik

Afganistan'da içişleri bakanlığı görevini vekaleten yürüten Hakkani Ağı Örgütü lideri Siraceddin Hakkani, CNN International'dan Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladığı röportajda "Yaramaz’ kadınları evde tutuyoruz” ifadesini kullandı.

Bu açıklamasını netleştirmesi istenen Hakkani, şaka yaptığını öne sürerek, "’Yaramaz kadın’ derken, mevcut hükümeti sorgulatmak isteyen kesimler tarafından kontrol edilen yaramaz kadınlara yönelik bir şakaydı" diye yanıt verdi.

İslami kurallarına uyduğu sürece, Taliban'ın geçmişte kadın haklarını çalışma hayatında ve eğitimde koruma taahhütlerini yineleyen Hakkani, "yakında müjdeli haberlerin" geleceğini ifade ederek, ülkede kızların altıncı sınıfa kadar okula gitmelerine izin verildiğini söyledi.

'ABD ve uluslararası toplumla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz'

ABD’de FBI’ın arananlar listesinde ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "küresel terörist” olarak tanımlanan Hakkani, "Gelecekte ABD ve uluslararası toplumla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz” dedi.

Taliban'dan kadın TV sunucularına peçe zorunluluğu

Öte yandan, Taliban'ın ülkedeki televizyon kanallarındaki tüm kadın sunucuların televizyona çıkarken yüzlerini kapatmalarını içeren genelge yayınladı.
Afganistan'ın en büyük medya kuruluşu TOLOnews kanalının aktardığı habere göre, genelge "nihai ve müzakere edilemez" olarak adlandırıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI