radyobir
radyobir

Hakkari ve Mardin'de 6 şehit!..

Mardin ve Hakkari'den kahreden haberler art arda geldi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yeralan açıklamada, Mardin ve Hakkari'de meydana gelen çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit düştü. Hakkari'de ise Merkeze bağlı Çimenli köyü yakınlarında teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu .

24 Haziran 2016 11:28 | Güncelleme :24 Haziran 2016 12:19 | Kategori: Terör

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit düştü.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik'in Bayır Mahallesi'nde saat 06.20 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada, teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açılan ilk ateşte bir astsubay ve uzman çavuşun yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralı askerlerin kaldırıldıkları Derik Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit düştüğü bildirildi.

HAKKARİ'DE 4 ŞEHİT 

Bu sabah bir acı haber de Hakkari'den geldi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcı, bölgede faaliyet yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında infilak ettirildi.  Saldırıda, 4 asker şehit oldu.  Bölgede teröristlere yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklaması ise şöyle: 

"24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI