radyobir
radyobir

Hakkındaki suçlamalar belli oldu

Zonguldak'taki Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarihi eser kaçakçılığı yapanlara yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'a yönelik suçlamalar ortaya çıktı.

30 Ocak 2019 09:05 | Kategori:

Zonguldak'taki Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarihi eser kaçakçılığı yapanlara yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'a hangi suçlamaların yöneltildiği belli oldu.

Soruşturma dosyasındaki iddialara göre Kılıç, Türkiye'nin dört bir tarafında kaçak kazılar yapan definecilerle irtibat halindeydi. Defineciler şüphelendikleri herhangi bir aracın plakasını Kılıç'a bildiriyor, o da resmi kayıtlardan sorgulatarak polis veya jandarmanın olup olmadığını definecilere söylüyordu.

Defineciler ise buna göre tedbir alıyordu. Dosyaya göre Kılıç definecilere gözcülük de yapıyordu. İddiaya göre resmi aracıyla kazı yapılan bölgeye gidiyor, ‘gözcü' olarak bekleyip herhangi bir operasyon ihtimaline karşı orada duruyordu. Müdürün şoförü E.S.'nin de daha önce definecilik operasyonlarından işlem gördüğü belirlendi. Emniyet müdürü ifadesinde kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI