radyobir
radyobir

Halkbank'ın temyiz başvurusu kabul edildi

İran'a yaptırımları delmekle suçlanan Halkbank'ın, katılmadığı duruşmalar başına para cezası ödemesi kararına karşı temyiz mahkemesine yapılan başvuru kabul edildi.

04 Şubat 2020 07:39 | Kategori: Dünya

ABD'deki Halkbank davasında, bankanın 'mahkemenin yargı yetkisi olmadığı' gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için 'özel statüyle duruşmaya katılım' isteği, federal mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı temyiz başvurusu kabul edildi.

New York'taki temyiz mahkemesi, federal mahkemenin ret kararını bir üst mahkemeye taşıyan Halkbank'ın başvurusuna olumlu yanıt verdi. 

Halkbank avukatları, 'mahkemenin yargı yetkisi olmadığı' gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için 'özel statüyle duruşmaya katılım' isteği, federal mahkeme tarafından reddedilince, temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Avukatlar, temyiz mahkemesinin kararı açıklanıncaya kadar ise federal mahkemeden yargı sürecini beklemeye alması talebinde bulunmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI