radyobir
radyobir

Hamaney sert konuştu: "Yabancı düşmanlar..."

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'da bir süredir devam eden ve çok sayıda kişinin öldüğü eylemlerin ardından ilk kez konuştu. Hameney, İran'ın yabancı düşmanlarının ülkede karışıklık çıkardığını ve bunun silah, para ve istihbarat ile desteklendiğini söyledi.

02 Ocak 2018 13:48 | Kategori: Dünya

Ülkedeki hükümet karşıtı gösteriler konusunda 'Düşmanlarımız karışıklık çıkardı" diyen İran'ın dini lideri Hamaney bu kişilerin "Para, silah ve istihbarat kullanarak' karışıklık çıkardığını savundu.

'İRAN'IN DÜŞMANLARI KARIŞIKLIK YARATMAK İÇİN PARA, SİYASET, SİLAH VE İSTİHBARAT GİBİ FARKLI ARAÇLARI KULLANDI'

Hamaney resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Son günlerde İran'ın düşmanları İslam Cumhuriyeti'nde karışıklık yaratmak için para, siyaset,silah ve istihbarat gibi farklı araçları kullandı" ifadelerini kullandı.

Hamaney konuyla ilgili olarak 'doğru zaman geldiğinde' açıklama yapacağını da duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, İran'da her eylemcinin yurt dışından emir almadığını belirtmiş ve "Bir grup insan da fikirlerini ve sorunlarını aktarmak için sokağa çıktı" demişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI