radyobir
radyobir

Hapşırdı burnu elinde kaldı!

1 yılın ardından yapılan daha ayrıntılı muayenede korkunç gerçek ortaya çıktı. Genç kadını yavaş yavaş yiyip bitiren şeyin halk arasında bilinen adıyla "et yiyen bakteri" olduğu anlaşıldı.

18 Kasım 2015 15:24 | Kategori: Sağlık

Doktorlar 41 yaşındaki  Lois Temel'ın  bitmeyen  yorgunluğunun sebebini uzun süre bulamadılar. Lois'in detaylı muayenesinde burnuna kamera yardımıyla bakıldı ve şaşırtan gerçek ortaya çıktı. Genç kadının burnunda yumuşak dokuları yiyen ve "et yiyen bakteri" olarak da bilinen 'nekrotizan fasiit' olduğu anlaşıldı. 

YENİ BİR BURUN YAPILDI

Ancak her şey burada bitmedi. Hatta yeni başlıyordu. Lois'in hayatı tam bir kabusa dönüşmüştü. Uzun süre tedavi gören genç kadınİngiltere'de biyoaktif malzeme kullanılarak yüz ameliyatı geçiren ilk kişi oldu. Bunun için kemik yapısına benzeyen özel bir biyoaktif seramik kullanıldı.  Yeniden burun yapılması için iki kere cerrahi operasyon geçirdi. Ameliyat sonrasısında fizyoterapi, konuşma terapisi, solunum fizyoterapisi görmek zorunda kaldı.

HAPŞIRDIKTAN SONRA BURUN KEMİĞİ ELİNDE KALDI

Ancak Lois'i hastalık bir türlü terketmedi. Birgün hapşırdıktan sonra talihsiz kadınınburun kemiği elinde kaldı. Kanayan burnuyla hastaneye koşan Lois 3 kere daha operasyon geçirdi. 

HAYATI KABUSA DÖNDÜ

Lois Temel bu hastalık yüzünden evini, işini kaybetti . Aslında oyuncu olan genç kadın uzun zaman sonra ialesiyle yaşamaya başladı. Defalarca intihar etmeyi düşündü. Ancak yine de yılmadı. En büyük tutkusu olan oyunculuğa dönebilmek için kolları sıvadı ve Londra'daki Drama Sanatları Akademisi'ne başladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI