radyobir
radyobir

Harekatta kara aşamasına geçildi

Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatının başladığı bildirildi. Bakanlığın açıklamasına göre, şimdiye dek 181 hedef ateş altına alındı.

10 Ekim 2019 08:21 | Kategori: Dış Politika

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı" ifadeleri kullanıldı.

'4 KOLDAN GİRİŞ YAPILDI'​

NTV'ye konuşan askeri kaynaklar, Türk kara birliklerinin Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yaptığını bildirdi.

İNCİRLİK'TE HAREKETLİLİK

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Adana'daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığındaki hava hareketliliğinin sürdüğü gözlendi. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasının ardından İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında da hareketlilik yaşandı.

Üste, 20.00-22.00 saatlerinde savaş uçaklarının iniş ve kalkış yaptığı görüldü. 



HAREKAT MERKEZİNDEN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiğini bildirerek, harekat merkezinden görüntüler paylaştı.

ABDULLAH GÜL: BARIŞIN KALICILIĞI DİPLOMASİYLE SAĞLANABİLİR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen 'Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, "Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, bölgemizi huzura ve istikrara kavuşturmak amacıyla yapılan harekâtı yürüten Kahraman Ordumuzun görevini başarıyla icra edip Mehmetçiğin salimen yurda dönmesini Allah'tan dilerim. Bölgemizde tesis edilecek barışın kalıcılığının, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği esas alınarak, büyük güçlerin küresel hesap ve çıkarlarından bağımsız bir şekilde yürütülecek diplomasiyle sağlanabileceği de akıldan çıkarılmamalıdır'' ifadelerini kullandı.

AKAR: AMACIMIZ BARIŞ KORİDORU TESİS EDEREK ÜLKEMİZDEKİ SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Amacımız Fırat'ın doğusunda DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG'nin varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin de bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini gerçekleştirmektir.



DSG SÖZCÜSÜ: TÜRK GÜÇLERİNİN SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ

DSG Sözcüsü Mustafa Bali, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk güçlerinin kara saldırısı DSG savaşçıları tarafından püskürtüldü. Şu an için bir ilerleme yok" dedi.

BMGK ACİL TOPLANIYOR

BM Güvenlik Konseyi Ekim Ayı Dönem Başkanı ve Güney Afrika'nın BM Daimi Temsilcisi Jerry Matjila, Kurul'un perşembe günü sabah 10'dan sonra Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonunu görüşmek üzere acil toplanacağını açıladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI