radyobir
radyobir

Hariri S. Arabistan'da gözaltında mı?..

Reuters haber ajansına konuşan Lübnanlı yetkililer, istifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da tutulduğuna inandıklarını söyledi. Arap basınında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın talebi üzerine istifa ettiği yorumu yapılan Hariri'nin ülkesine dönmesine izin verilmediği iddia ediliyor.

09 Kasım 2017 13:09 | Kategori: Dünya

Lübnanlı yetkililer hayati tehdit altındayım diyerek istifa eden eski Başbakanı Hariri'nin Suudi Arabistan'da alıkonulduğuna inandıklarını söylediler.

İran lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti’yi geçen cuma Beyrut’ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Riyad’a geçen Hariri, burada katıldığı bir televizyon programında başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa açıklamasında Hizbullah ve İran’ı suçlayan Hariri’nin bu kararı ülke yönetiminde Hizbullah ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn ittifakının etkisini kıramamasına bağlanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI