radyobir
radyobir

Harris, Tennesse'de Meclisten atılan üyelerle buluştu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, öğrenci protestolarına katıldıkları için ihraç edilen Tennessee Eyalet Meclisi Demokrat üyeleriyle buluştu.

08 Nisan 2023 07:04 | Kategori: ABD

Harris, Tennesse Meclisindeki uzun tartışmaların ardından ihraç edilen Justin Pearson, Justin Jones ve Cumhuriyetçilerin yeterli sayıya ulaşamadıkları için sandalyesinde kalan Gloria Johnson'la bir araya gelerek desteğini dile getirdi.

Nashville kentindeki Fisk Üniversitesinde düzenlenen programa katılan Harris, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyalet meclisinin ihraç kararını eleştirdi.

Harris, silah kontrolü yasasının çıkması için Meclis binasına yürüyen öğrencilere de övgüde bulunarak, "mücadeleye devam etmeleri" tavsiyesinde bulundu.

Başkan Yardımcısı, saldırı silahlarının ülke genelinde yasaklanması için ABD Başkanı Joe Biden'ın, Temsilciler Meclisine yaptığı çağrıyı yineledi.

Kamala'nın ziyareti, Biden'ın söz konusu ihraç kararlarını kınayan açıklamasının ardından geldi.

Tennessee Meclisinin Cumhuriyetçi üyelerinin eylemlerini "şok edici ve emsalsiz" olarak niteleyen Biden, "Bir başka toplu silahlı saldırıda üç çocuk ve üç yetkili vurularak öldürüldü. GOP (Cumhuriyetçi) Temsilciler neye odaklanıyor? Eylem çağrısı yapan binlerce barışçıl protestocuya katılan Meclis üyelerini cezalandırmaya." ifadelerine yer vermişti.

Olay

Tennesse'nin başkenti Nashvill'deki bir özel okulda 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından Eyalet Meclisi'nde çoğunluk olan Cumhuriyetçiler ile Demokrat üyeler arasında silah yasası konusundaki görüş ayrılığı bir üst safhaya taşınmıştı.

Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Cameron Sexton, okul saldırıyla ilgili 3 Nisan'da yapılan protestoda öğrencilere destek veren 3 üyenin ihraç edilebileceğini söylemişti.

Söz konusu protestoya katıldıkları için 3 Demokrat Meclis üyesinin ihraç edilmek istenmesi üzerine Tennessee Demokrat Parti yönetimi, seçmenleri, temsilcilerine sahip çıkmaya çağırmıştı.

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bulunan "The Covenant" adlı özel Hristiyan okulunda 27 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI