radyobir
radyobir

Haşdi Şabi: Telafer'e girmemize 2 km kaldı

Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi komutanlarından Ali Ebu Tahir, Telafer kentine girmelerine 2 kilometrenin kaldığını ve kente her an girebileceklerini söyledi.

22 Ağustos 2017 11:29 | Kategori: Terör

Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, Telafer kentini IŞİD'den kurtarma operasyonunda ilerliyor. ABD öncülüğünde koalisyon uçaklarının hava desteğiyle bazı bölgeleri IŞİD'den alan Irak güçleri, Telafer'in batısında yer alan Molla Casim,  Muharip, El Zehra, Mecarin, Abra Aziz ve Muhsin el İbadi köylerinde de kontrolü sağladı. Irak federal polis gücü ise Telafer kenti ile Mahlaviye kasabası arasındaki bağlantı yolunu IŞİD'e darbe indirdi.

Sputnik’e konuşan Haşdi Şabi Komutanlarından Ali Ebu Tahir şu ifadeleri kullandı: "Telafer operasyonu 3 gün önce başlamıştı. Operasyona 40 bine yakın Irak askeri ile Haşdi Şabi güçleri katılıyor. Haşdi Şabi'ye bağlı 7 tugay bu operasyona katılıyor.

Türkiye ve ABD, Haşdi Şabi güçlerinin operasyona katılmasına çok karşı çıktı ama netice alamadılar. Haşdi Şabi güçleri Telafer kentinin içine de girecekler. Telafer kentine varmamıza şimdi 2 kilometre kaldı. Kente her an girebiliriz. Şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD çok kayıp veriyor. Bazı IŞİD militanlarını sağ yakaladık. Kentte 1400 ile 1500 civarında IŞİD militanı var. Bazıları yabancı savaşçı. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da bize destek veriyor. Bu ilk defa oluyor. Telafer'i 1 aya kadar IŞİD'den temizlemeyi hedefliyoruz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI