radyobir
radyobir

Hastaneden "bebekler çalındı" iddiası!..

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Adana Meydan Doğumevi Hastanesi'nde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğumlarda hastane görevlileri ve diğer şüpheli kişilerce doğan bebeklerin ailelerine, bebeklerin öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialar nedeniyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

07 Aralık 2017 06:20 | Kategori:

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin iddiaların ortaya çıkması üzerine soruşturma kararı alındığı belirtildi. 

İddialara konu olayların 1980-1990 yılları arasını kapsadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğum olaylarında hastane görevlileri ve diğer şüpheli kişilerce doğan bebeklerin ailelerine, bebeklerin öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialar nedeniyle soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımıza bugüne kadar çoğunluğu 1980 yıllarında gerçekleştiği iddia edilen olaylarla ilgili 11 vatandaş aynı ve benzer iddialarla müracaatta bulunmuştur."

Açıklamada, alınan ifade ve beyanlar doğrultusunda Başsavcılık tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne olay ve iddiaların araştırılması, bilgi ve belgelerin temin edilmesi, beyanların alınması, suç işlendiğine yönelik delillerin elde edilmesi halinde şüphelilerin tespit edilerek yakalanması yönünde talimat verildiği bildirildi.

Meydan Doğumevi Hastanesinde görevli kamu görevlileriyle ilgili araştırma ve ön inceleme yapılıp sonucunun bildirilmesi için Adana Valiliğine de yazı yazıldığının belirtildiği açıklamada, "Hastane arşivindeki mevcut kayıtlar ile olay tarihlerinde doğum sırasında öldüğü söylenen bebeklerin defin işlemlerine ilişkin süreçle ilgili belgelerin hastane ve belediye kaynaklarından araştırılıp temin edilmesi ve incelenmesi süreci devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI