radyobir
radyobir

Havan mermisi camiye isabet etti

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde, Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında yaşanan çatışmalar sırasında İstanbul Ahat Camii'ne havan topu mermisinin isabet ettiği bildirildi.

17 Ağustos 2014 18:53 | Kategori: Dünya

Donetsk Uluslararası Havalimanı civarındaki bir mahallede yer alan ve 1999 yılında ibadete açılan caminin kubbesine isabet eden havan topu mermisi kubbeyi delerek ana mahfilde patladı. Camide hasarın meydana geldiği olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.
Çatışmaların yoğunlaştığı haziran ayından bu yana ibadete kapalı olan İstanbul Ahad Camii, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Donetsk'te yapılan ilk cami olma özelliği taşıyor.
Tatar asıllı iş adamı Ahad Bragin tarafından yaptırılan ve 1995'te ölümünün ardından hayırsever iş adamının isminin verildiği cami aynı zamanda Ukrayna İslam Üniversitesi'ne ait eğitim kurumlarını bünyesinde barındırıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI