radyobir
radyobir

Hayalet şehirden son kareler!..

Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santral'ında gerçekleşen ve Avrupa'nın birçok bölgesini etkileyen kazanın üzerinden neredeyse 32 yıl geçti.

06 Şubat 2018 05:10 | Güncelleme :06 Şubat 2018 12:37 | Kategori: Dünya



Çernobil kazası nedeniyle nüfusu tahliye edilmiş kasaba ve bölgelerin isimlerinin yazıldığı levhalar.



Terk edilmiş Pripyat şehrindeki dönme dolap.



Doğa dikkat çekici bir biçimde kendini iyileştiriyor. Geyik, karaca, domuz, kurtlar ve ayılar Pripyat bölgesinde görülebiliyor ve bunlar gün geçtikte çoğalıyorlar. Bilim adamları henüz büyük ölçüde bir mutasyona rastlamadılar.



Günümüzde feci Çernobil kazasından neredeyse 32 yıl sonra doğa, Pripyat şehrini ele geçirmiş durumda. On yıllar önce terk edilmiş binalar ve geniş arazi artık uçsuz bucaksız bir orman görüntüsü veriyor.



Pripyat bölgesindeki paslanmış troleybüs.



Pripyat'taki bir okulun spor salonunun görünümü.



Pripyat'ta yer alan konser salonundaki bir piyano.



Bazı raporlara göre, yaklaşık 4,000 çocuğa Çernobil patlamasının direk sonucu olarak Tiroid kanseri teşhisi konuldu. Şehirdeki hastaneden bir kare.



Çernobil’in 10 kilometrelik tehlike çemberine içerisinde yer alan 49 bin nüfuslu, bir gecede binlerce hayatın bir anda taşınmak zorunda kaldığı hayalet şehir Pripyat'ın bugünkü hali.



Pripyat çevresindeki bir kasabada terk edilmiş bir ev.



Pripyat'ra yüksek radyasyon seviyesini gösteren radyasyon ölçüm cihazı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI