radyobir
radyobir

Hayatını riske attı, başka hayat kurtardı

Antalya'da yaşayan Fatma Uzunboy, hastalığının son aşamasında olmasına rağmen bir başka hayatı kurtarmak için, tedavisini 1,5 ay erteledi.

25 Mart 2014 20:11 | Kategori: Sağlık

Finike ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Fatma Uzunboy, böbreklerinin fonksiyonunu yitirmesi üzerine diyalize girmeye başladı. Yaklaşık 6,5 yıl diyalizle hayata tutunan Uzunboy'un sağlığı zamanla kötüleşti. Yürümekte zorlanan ve hızla kilo kaybeden Uzunboy'a acil böbrek nakli olması gerektiği söylendi.

Eşi 65 yaşındaki Ramazan Uzunboy, hayat arkadaşına böbreğini vermek istedi. Testleri uyumlu çıkan çift, nakil olmayı beklerken Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden bir telefon geldi.

Kumluca'da yaşayan 65 yaşındaki Hüseyin Yaraş'ın 3 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunduğu, 1,5 yıldır diyalize girdiği ve eşi Şehriban Yaraş'ın böbreğini bağışladığı söylendi. Eşiyle uyumlu çıkmayan Hüseyin Yaraş'ın test sonuçlarının Ramazan Uzunboy ile Hüseyin Yaraş'ın eşinin test sonuçlarının da Fatma Uzunboy ile uyumlu olduğu anlatıldı ve çapraz nakil önerildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI