radyobir
radyobir

HDP'den asker adaylar!..

HDP Genel Merkezi bir açıklama yaparak partiye milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanların profillerini duyurdu. Değerlendirmede asker kökenli iki aday adayının hangi meslek grubunda yer aldığı ise merak konusu oldu.

26 Mart 2015 11:19 | Kategori:

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için aday adaylığı başvurusunda bulunan bin 501 kişinin profilini çıkaran HDP'nin aday adayları ile ilgili analizinde; öğretmen, akademisyen, doktor, mimar ve benzeri 'meslekler' kategorisi oluşturulurken, 'asker' kategorisine yer vermemesi merak konusu oldu. Tartışma emekli Astsubay Hasan Sarı'nın, Gaziantep aday adaylığı başvurusunun kabul edilip edilmediği üzerinden başlarken hem Sarı hem de asker kökenli bir diğer aday adayı emekli Yarbay Baturay Canatalay'ın İzmir aday adaylığının kabul edildiği öğrenildi. Sadece meslek kategorileri halen işlerine devam etmekte olan adayları kapsadığı için her iki asker adaya da "emekli" kategorisinde yer verilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI