radyobir
radyobir

HDP'nin Afrika kökenli adayı!...

Afrika kökenli Türk milletvekili adayı Yalçın Yanık, HDP'nin miletvekili listesinde yer aldı. İzmir 1. bölge 3. sıradan aday gösterilen Yanık, seçildiği takdirde, ezilen ve sömürülen kesimin sesini parlamentoya taşıyacağını söyledi.

23 Mayıs 2018 07:14 | Güncelleme :23 Mayıs 2018 11:24 | Kategori:

Siyasete ilk kez HDP saflarında katılan Yanık, "HDP sayesinde, işçilerin, emekçilerin sesi olacağız. Her şeyden önce ben komünistim. HDP, barajın altında kalırsa, işsizlerin, yoksulların, emekçilerin sorunları daha çok büyüyecek. HDP, bugünkü mevcut siyasi konjektörün içinde en fazla parlamentoda birlikteliği, dayanışmayı örebilen bir parti" dedi.



Ezilenlerin, sömürülenlerin, siyaset girmesi ve aktif siyaset yapması için aday olduğuna dikkat çeken Yanık, "HDP eski Eş Genel Başkanı cezaevinde. Parlamenter rejimin içerisinde en doğal hakları olan temsil hakları elinden alınıyor. HDP mevcut düzen partilerinin dışında bir oluşum. İktidar ve muhalefet partileri, bunun için bir çaba göstermiyor. Aslında CHP ile güçlerimizi yan yana getirmeliyiz. Ezilen, sömürülen ve haksızlığa uğrayan insanların sesi olacağım" diye konuştu.



İLK PROJESİ ANAYASA'NIN DEĞİŞMESİ İÇİN ÇALIŞMAK

HDP'nin farklı dil renk, mezhep ayrımı yapmadan herkesi aynı çatı altına alabildiğini kaydeden Yanık, "Herkes ortak bir çalışma zemininde buluşturdu. Renk cümbüşü gibi. Afro Türk olarak, zenci olarak biz bunun gereklerini yerine getireceğiz. Ayrımcılığa uğrayanların sesi olacağız" diye konuştu.



Seçilirse ilk projesinin Anayasa'nın değişmesi için çalışmak olduğunu ifade eden Yanık, bunu yaparken de geniş kesimleri bir araya getireceğini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI