radyobir
radyobir

Hem göklere çıkardılar, hem eleştirdiler

Beşiktaş, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanında 3 puanı, Adriano'nun son dakikada gelen süper golüyle kazandı. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları, siyah beyazlılar için övgü dolu yorumlar yaparken, bazı eksiklere de dikkat çektiler.

02 Ekim 2016 09:42 | Kategori:

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Devrede giren Quaresma ile vites artıran Tolgay’ın etkinliği sayesinde 45-65 arası 6 net pozisyon üretti Beşiktaş. Aboubakar’ın 3, Cenk, Quaresma ve Necip’in birer girişimi golü getirmeyince Rize oyunu dengeleyecek formülü buldu: Kweuke girip ileride top tutmaya başladı, Oğulcan’ın da sağa geçişi faydalı oldu ev sahibi ekibe. Bu noktada maçın kırılma anı geldi zaten: Güneş’in elinde tek bir değişiklik hakkı, kenarda da Aras ve Kerim vardı. Ama o Adriano’yu soktu oyuna. Ben Aras ve Kerim varken bu değişikliğin yanlış olduğunu düşünürken Adriano muhteşem bir golle fişi çekti ve CV’sini hatırlattı: "Ben Barcelonalı Adriano. Formum düşük olabilir ama klasım kalıcı.”

METİN TEKİN (SABAH)

Beşiktaş'ı geçen seneki şampiyon olan kadro ve oyun ile kıyasladığımızda, özellikle oyun olarak kesinlikle aynı olmadığını, daha farklı bir yapıda olduğunu görüyoruz. Bunda da Sosa ve Gomez ikilisinin eksikliğinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kadro değişikliklerinde kaleci ve santrfor değişmez olmalı. Çünkü bu mevkiler tam da oynama devamlılığından geçen mevkilerdir. Aboubakar'a gelince ister istemez böyle bir transferi Mario Gomez ile kıyaslıyorsunuz. Birbirinden farklı iki santrfor tipi. Gomez geriye vuruşlarda çok etkili bir isimdi. Aboubakar ise bu anlamda eksik, sadece fizik gücüyle mücadele etmeye çalışan bir futbolcu.

RIDVAN DİLMEN (SABAH)

Maçı hiç seyretmeyen birisi der ki 90+3'te gol olmuş, ne ballı bu Beşiktaş... Öyle değil ama. Bu maç 6-0 biterdi. İlk yarıda altıpas civarında biri net olmak üzere birçok pozisyon var. İkinci yarının başında 3-0 olmalıydı, birinci dakikadan maç bitimine kadar tek kale maç oldu. Tek kale ne demektir? Sürekli hücum yapmaktır. Biz kaleci Fabri'yi görmedik. Böyle bir maç oynuyorsunuz. Beşiktaş orta sahası Tolgay, Necip ve Atiba'yla pas yaptı. Sabaha kadar oynansa Beşiktaş yenilmez gözüküyordu.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Her ne kadar Beşiktaş bir kale önü santrfor ve 10 numara sıkıntısı yaşasa da oyunu ceza sahası çevresine yıktılar. Bu durum Şenol hocayı Adriano’yu sırf şut çeksin diye orta sahanın sol iç pozisyonu için oyuna almasına neden oldu. O da bunun karşılığını verdi. Bu maç geçen yılki kadroyla, hatta sadece Gomez ve Sosa’yla 4’e 5’e gidebilirdi. Bu kadar sıkışmasının tek sebebi de istenen ve alışılan oyun kurucu ve santrfor performansının olmayışından. Özellikle Abubakar’ın biraz ısınması şart.

ALİ GÜLTİKEN (HABERTÜRK)

Kalabalık kadrolarda rotasyon önemli ve değerli. Fakat rotasyon çok da kolay bir şey değil. Çünkü bunu yaptığınızda takımınızın düzeninde ve sisteminde çok fazla değişiklik olmaması gerekir. Rotasyon ancak başarı grafiği devam ettiğinde yerini bulur. Çünkü çok değişen oyuncu yapısı doğal olarak takımın oyun düzenini ve temposunu etkileyebilir. Dün ilk yarıdaki Beşiktaş kadrosunda olduğu gibi.
Beşiktaş’ı diğer takımlardan ayıran en büyük özellikleri arasında dikine oynaması, rakip kaleye çabuk gitmesi, orta alanı çabuk geçmesi, ceza alanına çok adamla girmesi, pozisyon üretkenliği gibi birçok şey var. Fakat dünkü ilk yarı, kadro tercihi ve oyun bunların birçoğundan uzaktı.

ATİLLA GÖKÇE (MİLLİYET)

Her şeyden önce şu Vincent Aboubakar’ın şaşkınlığına değinmekte yarar var. Şenol Güneş, Kamerunlu’yu ikinci yarının başında oyuna sürerken, 4-3-3’e dönüp baskıyı yoğunlaştırmak istedi. Gerçekten de öyle oldu. Sağda oyuna katılan Quaresma, ortada Aboubakar, solda Cenk... Orta alandan özellikle Tolgay ve Atiba’nın attığı paslar, Caner’in soldan uzun ortaları, yerden kısa pasları... Hepsi de (en az 5 pozisyon) Aboubakar’ın ayağında heba oldu. Kaleye sırtı dönük oynayamıyor. Rizespor savunması da havadan her türlü topu engelliyor... Bu durumda gol, uzaktan atılacak şutlara kalıyor. Deniyor Beşiktaşlılar; Caner, Tolgay, Quaresma... Hepsi de savunmadan dönüyor.  Rizespor da önce Ahmet İlhan’la sonrasında Kweuke’yle kontratak fırsatları kovalıyor. Ancak Beşiktaş’ın netameli savunması ve kaleci Fabri, bu defa kötü sürpriz olasılıklarını sıfırlıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI