radyobir
radyobir

Hepsi imha edildi

İzmir'in Dikili İlçesi sahilleri son günlerde Midilli'ye geçmek isteyen mültecilerin yola çıktığı adreslerden biri oldu. Çok sayıda facianın da yaşandığı ilçe sahillerinde güvenlik güçleri kadar Dikili Belediyesi ekipleri ile çalışma yapıyor. Dün yapılan temizlik çalışmasında ortaya çıkan görüntü kaçış hazırlığının geldiği noktayı ortaya çıkardı.

11 Şubat 2016 11:31 | Kategori:

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin  ilk durağı olan Yunanistan’ın Midilli Adası'na yasadışı yollardan kaçmaya çalışırken kullandığı noktalar arasında yer alan Bademli Mahallesi, Hayıtlı Koyu ile Ilıca Boğazı arasındaki bölgenin sahile yakın çalılık alanında Dikili Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen detaylı kontrollerde şok eden detaylar ortaya çıktı. 

Güvenlik güçleriyle işbirliği içerisinde belediye ekiplerince makilik ve çalılık alanda yapılan kontrollerde, çalılılıkların iç bölgelerinde kamufle edilerek naylondan yapılmış çok sayıda sığınma alanları ile yine çalılıkların alt kısımlarına siyah naylon poşetler içerinde saklanmış yaklaşık 600 adet can yeleği ile mont ve kişisel eşya bulundu.

Güvenlik güçleri ile diğer ilgili yetkililere verilen bilginin ardından, tekrar mültecilerin eline geçip satılmaması ve hijyen açısından bir sorun oluşturmaması için imhasına karar verilen malzemeler toplanıldığı yerde yakıldı.

Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan 14 personel tarafından Bademli Mahallesi Hayıtlı Koyu ile Ilıca Boğazı arasındaki çalılık alanda gerçekleştirilen kontroller, havanın kararmasına kadar sürdürüldü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI