radyobir
radyobir

Herzog ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, göreve geçen hafta başlayan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

13 Temmuz 2021 07:36 | Kategori: Dış Politika

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından dün akşam yapılan açıklamaga göre iki ülkenim ilişkilerinin Ortadoğu'nun güvenliği ve istikrarı bakımından önem taşıdığını vurgulayarak, iki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu ifade etti.

Erdoğan, görüş ayrılıklarına rağmen iki ülke arasında temas ve diyalogun sürdürülmesine önem verdiğini ifade ederek Filistin-İsrail ihtilafının BM kararları çerçevesinde, iki devletli, kalıcı ve kapsamlı şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğunu belirtti.

Erdoğan, Filistin-İsrail sorununun çözümünde atılacak olumlu adımların, Türkiye-İsrail ilişkilerinin ilerlemesine katkı sağlayacağını da belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI