radyobir
radyobir

Hiçbir arı GDO'lu bal üretmez

Prof. Dr. Canan Karatay'ın balın içinde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) bulunduğuna yönelik açıklamaları, bal üreticilerinin tepkisini topladı. Gerçek bir balda GDO'ya rastlamanın mümkün olmadığının altı çizilirken, balın; nektar, su ve arı üçgeninde oluştuğu belirtildi.

20 Nisan 2017 11:39 | Kategori: Sağlık

Balın, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) içerdiğine yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Canan Karatay’a tepkiler gelmeye başladı. Gerçek balın, yüksek rakımlarda yer alan bitkilerden elde edildiğini belirten Honeyci’nin kurucusu ve 32 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, arıların doğal ortamdaki bitkilerden bal elde ettiğini ve GDO’ya rastlanamayacağını kaydetti.

Sadece bal adı altında satılan maddelerde GDO vardır

Prof. Dr. Canan Karatay’ın gerçek balın içinde GDO olduğuna yönelik açıklamalarına yanıt veren Aksoy, "Gerçek bir balda, GDO bulunması mümkün değildir. Bal; nektar, su ve arı üçgeninde oluşan özel bir üründür. Kapalı alanlarda mısır şurubu, bal esansı ile gıda boyası kullanılarak yapılan ve bal adı altında satılan maddelerin içinde, GDO’nun yanı sıra birçok kanserojen madde vardır. Ancak, yeryüzündeki hiçbir arının fıtratında GDO’lu bal üretmek yoktur” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI