radyobir
radyobir

Hikayesiyle adından söz ettiriyor

Yemek yapmanın bir sanat olduğu, mesleğin ötesinde bir yaşam biçimi olduğunu belirten, Türkiye ve dünyada adından söz ettiren ünlü şefi Özlem Mekik, başarı dolu hayat hikayesi ile dikkat çekiyor.

14 Eylül 2022 16:58 | Kategori: Magazin

İstanbul 1981 yılı doğumlu, babasının mutfak sevgisinden etkilenerek gastronomi alanında ilerlemeyi hedefleyen Özlem Mekik, annesinin genlerinden geldiğini düşündüğü el lezzeti ve öğrenme aşkı ile küçük yaşlarda mesleğe ilk adımlarını attı ve hayatını turizm sektörünün en önemli parçası olan gastronomi alanında uzmanlaşmaya adadı. 
 
Hayatı, eğitimleri, çalışmaları ve enfes lezzetleri ile adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Özlem Mekik, yurt içi ve yurt dışında restoran, mutfak, yiyecek - içecek, servis yönetimi ve kalitesi, gıda hijyeni ve turizm pazarlaması konularında eğitimler alarak Türkiye'de yeme içme sektöründe örnek oldu. 

2004 yılında "Ziyade Fasıl" markasını ve restoran zincirini hayata geçiren ünlü şef, ilerleyen yıllarda İstanbul'un farklı köşelerinde açtığı şubeleriyle markasını, yeme- içme sektörünün en önemli işletmelerinden biri haline getirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI