radyobir
radyobir

Hindistan başbakanının ismini taşıyan elbise müzayedede

Başbakan Narendra Modi'nin, çizgilerine kendi adı dokunmuş takım elbisesi için yapılan üç günlük açık artırmanın ilk günü Hintli bir işadamı fiyatı 12 milyon rupiye (194 bin dolar) yükseltti.

23 Şubat 2015 10:37 | Kategori: Dünya

57 yaşındaki tekstil milyoneri Rajesh Juneja, Modi'nin hayranı olduğunu ve elbiseyi alabilirse Modi'nin heykelinin yanına koyup her gün ilham versin diye onunla konuşmak istediğini söylüyor.

Müzayede Cuma akşam üzeri yerel saatle 17.00'de (TSİ 13.30) kapanacak. Uzmanlar elbisenin bu fiyatın çok üzerinde bir fiyattan satılacağını tahmin ediyor.

Açık artırmada takım elbise ile birlikte Modi'nin başbakan olduğundan bu yana aldığı 450'yi aşkın çeşitli hediye de satılıyor.

Mübarek de giymişti

Hindistan Başbakanı Narendra Modi bu takımı, Ocak ayında üç günlüğüne Hindistan'ı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinde giymiş ve elbisenin 1 milyon rupiye malolduğu duyulunca yoğun eleştiriler almıştı.

Kongre partisinden önde gelen siyasetçi Jairam Ramesh Modi'yi "megalomanyak" diye nitelemişti.

Modi, elbisesine adını dokutan ilk lider değil. 2011 yılının Mart ayında eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek de benzer bir elbiseyle görülmüştü.

Açık artırmadan elde edilen gelirin ciddi bir çevre kirliliği yaşanan Ganj nehrinin sularının arıtılması projesine harcanacağı açıklandı.

Modi'nin en çok önemsediği projelerden olan Ganj'ın temizlenmesi için hükümet üç yıllık hedefler saptadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI