radyobir
radyobir

Hindistan-Çin sınırında çatışma, 20 Hintli asker öldü

Hindistan ordusu, ihtilaflı sınır bölgesinde Çin askeri birlikleri ile yaşanan çatışmalar sonrasında 20 Hintli askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

17 Haziran 2020 09:18 | Kategori: Dünya

Asya'nın iki büyük devleti arasında Himalayalar'ın batısındaki sınır bölgesi konusundaki haftalarca süren anlaşmazlık askeri çatışmaya dönüşmüştü.

Çin Dışişleri Bakanlığı sınır bölgesinde dün "şiddetli fiziksel çarpışma" yaşandığını doğruladı. Çin, zayiat konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise her iki tarafta da zayiatın olduğunu ifade etti.

Hindistan hükümetine yakın bir kaynak ise, birliklerin taş ve demir çubuklarla savaştıklarını, çatışmalarda ateşli silahların kullanılmadığını iddia etti.

İki komşu nükleer güç arasındaki 1967 yılında yaşanan sınır çatışmasından sonra bu iki ülke ilk defa sınırda ölümle sonuçlanan bir çatışma içine girdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI