radyobir
radyobir

Hindistan'da kız öğrenciler ayaklandı!..

Ülkenin batısındaki Gucarat eyaletindeki bir yurtta kalan lise öğrencileri, kadın öğretmenlere regl olmadıklarını kanıtlamak için iç çamaşırlarına kadar soyunmaya zorlandıklarını söyleyerek şikayette bulundular.

18 Şubat 2020 06:57 | Kategori: Dünya

Hindistan'da tabu sayılan konulardan kadınların regl kanamaları bir kez daha manşetlerde.

Geçen Salı günü Bhuj kentindeki yurtta 68 genç kadının tuvalete götürüldükleri ve tek tek regl olmadıklarını kanıtlamak için iç çamaşırlarını çıkarmaya zorlandıkları anlaşılıyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, şikayetçi genç kadınlar, güçlü ve muhafazakar bir Hindu grubu olan Swaminarayan tarikatına ait Shree Sahajanand Kız Enstitüsü'nün öğrencileri.

Geçen Pazartesi günü kaldıkları yurttan bir görevlinin okulun müdürüne, bazı öğrencilerin regl olan kadınların uyması gerektiği düşünülen kuralları ihlal ettiği yolunda şikayette bulunduğunu anlatıyorlar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI