radyobir
radyobir

Hırvatistan finalde: 2 - 1

İngiltere karşısında 1 - 0 yenik duruma düşen Hırvatistan ikinci yarıda ve uzatmada attığı gollerle final kapısını açtı.

11 Temmuz 2018 21:32 | Güncelleme :11 Temmuz 2018 23:44 | Kategori:

2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde mücadele eden Hırvatistan ile İngiltere tarihlerinde 8. kez karşı karşıya geldi. Başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanan karşılaşmada FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır düdük çaldı. Maçın 90 dakikası, Trippier ve Perisic'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi ve mücadele, uzatmalara gitti. Mario Mandzukic, 109. dakikada attığı golle, katıldığı son üç Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı başaramayan Hırvatistan'ı, ülke tarihinde ilk kez finale taşıdı!

İngiltere, Kieran Trippier ile maçın hemen başında öne geçti! Ceza yayının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Kieran Trippier doğrudan kaleyi düşündü ve harika bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelerle buluşturdu! 2018 Dünya Kupası'nda 12 gol atan İngiltere, bunların 9'unu duran toplardan kaydetmiş oldu. Ayrıca Opta'ya göre Trippier, David Beckham'dan sonra Dünya Kupası'nda İngiltere adına frikik golü kaydeden ilk isim oldu.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve İngiltere, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Mücadelede 68. dakika oynanırken Hırvatistan beraberliği yakaladı: Sağ kanattan gelişen atakta Sime Vrsaljko ortasını altıpas çizgisinin gerisinde doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Ivan Perisic ayağını uzatarak vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

56. dakikada Raheem Sterling'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Jesse Lingard bekletmeden gelişine vuruşunu yaptı ancak savunmadan seken top kalenin üzerinden dışarı gitti.

72. dakikada Hırvatistan bir pozisyonu değerlendiremedi: Savunmanın yaptığı hatayı değerlendiren Ivan Perisic sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve yerden vuruşunu yaptı. Sağ direkten dönen top penaltı noktasının önünde Ante Rebic'in önünde kaldı. Yıldız futbolcu vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Jordan Pickford'un üzerine gitti.

Hırvatistan, 83. dakikada gole çok yaklaştı: Marcelo Brozovic'in havadan pası ile altıpas sağ çaprazında topla buluşan Mario Mandzukic dönerek vuruşunu yaptı ancak kaleci Jordan Pickford bu topu iki hamlede kontrol etti.

Maçın normal süresinde başka gol olmadı ve 90 dakika, 1-1'lik skorla sona erdi.

İlk uzatma devresinde 99. dakika oynanırken İngiltere gole çok yaklaştı! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kieran Trippier ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen John Stones kafa vuruşunu yaptı ancak savunmada Sime Vrsaljko meşin yuvarlağı çizgi üzerinde kafası ile çıkartmayı başardı!

105. dakika oynanırken gole yaklaşan taraf bu kez Hırvatistan oldu! Sol kanattan gelişen atakta Ivan Perisic ortasını ön direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Mario Mandzukic vuruşunu yaptı ancak kaleci Jordan Pickford son anda gole engel oldu.

Hırvatistan, 109. dakikada öne geçti! Sol kanattan gelişen atakta Josip Pivaric ortasını ceza sahasına doğru gönderdi. Savunmadan seken top havaya yükseldi. Ivan Perisic yükselen topu kafa ile altıpas sol çaprazına doğru indirdi. Bu noktada bulunan Mario Mandzukic yerden vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu!

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Hırvatistan, İngiltere'yi 2-1 yenerek 15 Temmuz'da oynananacak final maçında Fransa'nın rakibi oldu. Katıldığı son üç Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Hırvatistan, tarihinde ilk kez bu organizasyonda finale yükselirken İngiltere'nin ise hasreti sürdü! İngilizler, 1966'da şampiyon oldukları Dünya Kupası'ndan sonra finale hiç kalamadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI