radyobir
radyobir

Hong Kong'da eylemciler paralarını Dolar'a çeviriyor

Hong Kong'ta Çin'e tepki gösteren eylemciler ATM'ler ve bankalardaki bütün paralarını çekip Amerikan Doları'na çevirerek Çin yönetimini ve Hong Kong lideri Carrie Lam'ı protesto etmeye başladı.

16 Ağustos 2019 12:17 | Kategori: Dünya

Eylemciler, hem kendi varlıklarını korumak hem de yarı-özerk adanın bir nakit para kaynağından fazlası olduğunu göstermek amacıyla, bankalar ve ATM'lerden mümkün olduğunca çok para çekip, Amerikan doları almayı planlıyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, sosyal medya platformu Reddit'in Hong Kong versiyonu olan LIHKG'teki paylaşımlarda, bankalardan çekilen nakit paraları ve artık nakit kalmadığını gösteren ATM'leri gösteren fotoğraflar görüldü.

Beyaz Saray'dan çıkarken ayaküstü gazetecilerle konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Dünyanın herhangi bir yerindeki en az ırkçı kişi benim dedi. 

Business Insider internet sitesine konuşan bu protesto yönteminin mucidi öğrenci dün itibarıyla 70 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 9 milyon ABD doları) para çekildiğini söyledi ancak bu iddia bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Söz konusu öğrenci ayrca "Bu işe yarayabilir, çünkü Carrie Lam ve Çin Halk Cumhuriyeti ekonomiye çok önem veriyor" dedi.

Çin medyasına göre ise bankalar, artan nakit talebini karşılamakta zorluk çekmeyeceklerini söylüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI