radyobir
radyobir

Hong Kong'da eylemcilerin lideri tutuklandı

Hong Kong eylemlerinde faaliyet yürüten batı yanlısı 'Demosisto' örgütü, önderleri Joshua Wong'un ve bir diğer üyenin tutuklandığını iddia etti.

30 Ağustos 2019 09:56 | Güncelleme :30 Ağustos 2019 10:15 | Kategori: Dünya

Hong Kong'da faaliyet yürüten ve son dönemlerde yaşanan eylemlerde öne çıkan en büyük örgütlerden biri olan 'Demosisto', liderleri Joshua Wong'un tutuklandığını iddia etti.

Yapılan açıklamada, Wong'un metroya gittiği sırada zorla özel bir araca bindirildiği ve polis merkezine götürüldüğü öne sürüldü.

Öte yandan Demosisto, örgütün önde gelen başka bir üyesi olan Agnes Chow'un da evinde tutuklandığını açıkladı.

Hong Kong polisi ise, Global Times'a yaptığı açıklamada Wong ile Chow'un tutuklandığını doğruladı ancak konuyla ilgili ayrıntıları paylaşmadı.



Joshua Wong, son dönemde ABD Konsolosluğu siyasi şefiyle yaptığı toplantının görüntülerinin sızmasıyla gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan ayrılıkçı lider, kendisine yöneltilen eleştirileri "Bunda ne var, Washington'a bile gittim" şeklinde yanıtlamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI