radyobir
radyobir

Hortum faciası!.. Anne kurtarıldı, kızı hayatını kaybetti!..

Antalya'nın Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşındaki Berivan hayatını kaybetti. Phaselis bölgesinde denizde oluşan hortumda ise otomobil, dereye uçarken araçtaki Buse Acar'ın bulunması için çalışma başlatıldı.

24 Ocak 2019 17:21 | Kategori: Yaşam

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli ise canlı yayında yaptığı açıklamada "Maalesef iyi haberlerimiz yok. Son verilere bakıyorum; yarın bu saatler için yine fırtına var ve yine benzer şiddette. Aynı saatlerde hortum oluşur mu? Şu an kesin bir şey söylemek zor... Lokasyonları da artırmamız gerekecek. Sadece Batı Akdeniz değil, İzmir ve çevresinde de 50 kilometrenin üzerinde; deniz üzerinde çok daha şiddetli. Kuşadası'ndan tutup Foça'ya kadar kuvvetli fırtına, Antalya körfezinde fırtına bekliyoruz. Yarın Antalya’dan İzmir’e kadar fırtına var" dedi.

Antalya'da dün akşam başlayan sağanak ile fırtına, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde saatteki hızı 100,5 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu, çok sayıda tabela uçtu, küçük ağaçlar ve direkler devrildi. Bazı yollar da trafiğe kapatıldı. Kumluca ve Finike ilçelerindeki hortum ise bölgedeki yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi. Kumluca'da Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması sonucu yaşamını yitirdi, Finike'de ise 5 kişi yaralandı. Fırtına, Kemer, Kaş ve Korkuteli ilçelerinde de etkili oldu. Phaselis bölgesinde denizde oluşan hortumda otomobil, dereye uçtu. Araçtaki Buse Acar'ın bulunması için çalışma başlatıldı.

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, devam fırtına ve yağış, kent merkezi ile ilçelerde yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Konyaaltı ile Kepez ilçelerindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı'na ise dev dalgalar ulaştı. Fırtına nedeniyle dev dalgalar, dalgakıranları döverken, turistler de dikkatle izledi. Sahil kenarında bulunan işletmelerin şemsiye ve masaları fırtınada yola savruldu. İlçede Çakırlar Mahallesi ile Hurma Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprü, su seviyesi artınca yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Konyaaltı'na bağlı Altınkum Mahallesi'ndeki kreşin ise fırtına nedeniyle çatısı uçtu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI