radyobir
radyobir

Hürriyet'e 2. saldırı

Hürriyet Gazetesi, Pazar günü uğradığı saldırının ardından bu akşam da saat 20.30 sularında bu kez daha kalabalık bir grup tarafından ikinci kez saldırıya uğradı. Az sayıdaki polis, saldırganların binaya girişine engel olamadı. Bu arada saldırganların Hürriyet binasına yaklaştığı sırada 4 el silah sesi duyulduğu belirtildi.

08 Eylül 2015 22:38 | Kategori: Terör

Bu akşam saat 20.30 sularında yaklaşık 100 kişi Hürriyet'in ön kapısı önünde toplandı. Girişte çevik kuvvet polislerinin durdurduğu eylemciler, 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' sloganları attı. Az sayıdaki çevik kuvvet polisi yetersiz kaldı ve daha sonra sayıları artan eylemciler polis engelini aşarak Hürriyet Gazetesi'nin bina kapısına doğru ilerledi. Polislerin yetersiz kaldığı olayın ilerleyen dakikalarında iki adet TIR ve bir adet kamyonun da giriş kapısında beklediği görüldü.

Eylemcilerin bina içine girmeleri son anda engellenirken taş ve sopalarla binaya yine hasar verdi. Hürriyet Gazetesi güvenlik görevlileri ve polislerin müdahalesiyle eylemciler Hürriyet Gazetesi binası dışına çıkarıldı.

Yaklaşık 25 dakika sonra takviye polis ekiplerinin gelmesiyle saldırganlar bina dışına çıkarıldı. Polis ekipleri saldırının ardından Hürriyet önünde güvenlik önlemi aldı.Göstericiler uzun süre Hürriyet gazetesinin dışında slogan atmaya devam etti. 

GÖZALTI YOK

Çok sayıda kişinin karıştığı, büyük maddi hasarın oluştuğu ve polisin gözleri önünde gerçekleşen saldırıda hiçbir saldırganın gözaltına alınmaması dikkat çekti.

DÖRT EL SİLAH SESİ

Bu arada saldırganların Hürriyet binasına yaklaştığı sırada 4 el silah sesi duyulduğu belirtilirken, söz konusu silahın kimler tarafından ateşlendiği henüz öğrenilemedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI