radyobir
radyobir

İBB'den G. Saray'a geçit yok: 71 - 61

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 10. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cebeci Spor Salonu'nda ağrıladığı Galatasaray Odeabank'ı 71-61 mağlup etti.

12 Aralık 2016 21:01 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta konuk ekip, yaptığı etkili savunmayla bir adım önde olan taraftı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Earl Calloway ve Sean Armand'ın önderliğinde 8-0'lık bir seri yakalayarak ilk çeyreği 19-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte turuncu lacivertliler, top kayıplarıyla başlasa da, kaybettiği ritmi geri yakaladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasına 41-28 üstünlükle girdi.



Üçüncü çeyreğe Galatasaray Odeabank daha istekli başladı. Tibor Pleiss'ın devreye girmesi ve Göksenin Köksal'ın yıpratıcı savunmasıyla sarı kırmızılılar, 6-0'lık bir seri yakaladı. Earl Calloway ile İBB, rakibini maça ortak etmemesine karşın, Sinan Güler'in istekli oyunuyla Galatasaray Odeabank, farkı 6 sayıya kadar indirmeyi başardı.

Son çeyreğe 53-47 önde giren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7-0'lık bir seriyle başlayarak farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Göksenin Köksal ve Sinan Güler, sarı kırmızılıları maça ortak etmeye çalışsa da, aradaki farkı korumayı başaran Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri, karşılaşmadan 71-61 galip ayrıldı.

Kendi sahasında peş peşe 3. galibiyetini alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sean Armand, 18 sayı ve 7 asistle maçın en skorer ismi oldu. Earl Calloway 14 sayı ve Jarvis Varnado 10 sayı 8 ribaundla turuncu lacivertlilerin galibiyetinde etkili oldu. Bu sezon 3. mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank'ta Göksenin Köksal 14, sayı ve 9 ribaundla mücadeleyi tamamladı.



ŞEHİTLERİMİZE SAYGI, TERÖRE LANET

Karşılaşma öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin basketbolcuları, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısını "TERÖRÜ LANETLİYORUZ" pankartıyla kınadı. Ayrıca İBB'nin takım kaptanı Damir Markota, terör saldırısında şehit düşen polislerin anısına, maçta görevini yapan polislere kulüp adına bir çiçek verdi. Ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray Odeabank oyuncuları, polislerle birlikte bir hatıra fotoğrafı çekildi. Hava atışı öncesinde ise, hain saldırıda şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylenildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI