radyobir
radyobir

İBB'den Yeni Sanat Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'a yeni bir sanat merkezi daha kazandırdı. Taksim Sanat, Taksim Meydanı Metro girişinde "Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu" sergisi ile kapılarını açtı. Sergi, Taksim Sanat merkezinde 15 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

03 Aralık 2018 12:30 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’a kazandırılan Taksim Sanat merkezi Taksim Meydanı Metro girişinde açıldı. İstanbul’un yeni sanat mekânının açılışı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, Resmemaneti sergisi küratörü Mehmet Lütfi Şen, sanatçılar, sanatseverler ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleşti.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” seçkisi ile birlikte Sezer Tansug'un Geleneksel Kültüre Çağdaş Yorum '66 Kare' çalışmasının sergilendiği merkezin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok "Resmemaneti" sergisinin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu söyledi. Tok, serginin bir başlangıç olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte farklı çalışmaların da İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ tarafından sanatseverlerin beğenisine sunulacağını ifade etti.

Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner de konuşmasında Taksim Metro girişindeki eski İstanbul Kitapçısı’nın"Taksim Sanat" adıyla yeni bir sanat merkezine dönüştürüldüğünü belirterek, "Kültür AŞ olarak burada bir kitap kafemiz ve arka tarafında bir galerimiz vardı. Bir tadilat ve dekorasyon değişikliği yaparak gerek metroya girip çıkanların, gerek kitap kafeye gelenlerin sanat galerisini daha rahat algılayacağı şekilde geniş ve ferah bir alan oluşturduk. İstanbulluların ve tüm sanatseverlerin hizmetine sunuyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koleksiyonunda 300 civarı eser olduğunu belirten Kaptaner, "Resmemaneti kataloğu hazırlayarak bu eserleri bir araya topladık. Kültür AŞ kitapçılarında yakında satışa sunulacak. 124 eserle bu sergiyi açtık. Bunların 66 tanesi özel konseptedir. 15 Ocak’a kadar gerek İstanbul'dan, gerek İstanbul dışından sanatseverleri, Taksim Metro girişinde yer alan Taksim Sanat merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

Resmemaneti Sergisi için özel katalog çıkıyor

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ise serginin sanatla ilgilenenler için çok önemli olduğunu belirterek, "İçinde bulunduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardan beri oluşturmuş olduğu değerli bir koleksiyonun sergisi. Burada sadece koleksiyondan 124 kadar eser yer alıyor. Koleksiyonun tamamı özel bir katalogda bir araya getirildi. Yakında sanatseverlerin beğenisine sunulacak” diye konuştu.

Günümüz sanatçılarına, sanat tarihçilerine, araştırmacılara ve sanatseverlere kaynak oluşturacak katalogda; koleksiyonları, üslupları ve özgünlükleriyle uluslararası sanat camiasında şöhret kazanan Türk ressamların yağlı boya, sulu boya ve karışık teknikleriyle meydana getirdikleri portre, natürmort, manzara ve farklı temaları içeren resimler görülebilecek.

Kitap Kafe keyifli bir ortam sunuyor

Taksim Sanat’ın içinde bir Kitap Kafe de yer alıyor. 3 ayrı kitaplık ile dolu dolu içeriğe sahip Kitap Kafe sanatseverlere keyifli bir ortam sunuyor. Burada teşhir amaçlı olarak prestij kitaplar sergilenecek, prestij kitaplar www.istanbulkitapcisi.com adresinden temin edilebilecek. Taksim Sanat içindeki bu butik konseptte içecek ve atıştırmalıklar da kafenin menüsünde yer alacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI