radyobir
radyobir

İdlib'de binlerce militan toplandı iddiası

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde, hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Halep ve Hama'ya saldırmak üzere ağır silahlar ve zırhlı araçlar ile donatılmış binlerce militanın toplandığını duyurdu.

26 Ağustos 2018 09:33 | Kategori: Terör

Açıklama, Rusya'nın Suriye'deki Ateşkes İzleme Merkezi'nin komutanı Tümgeneral Aleksey Tsıgankov’dan geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tsıgankov, İdlib topraklarının yüzde 70’inden fazlasının, aralarında en büyüğü Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) olan terörist gruplarının kontrolünde kalmaya devam ettiğini hatırlattı.

Tsıgankov, "Geçen hafta bu terörist örgütün lideri Ebu Muhammed el Culani, İdlib’deki tüm çetelere laik Suriye devletine karşı cihat çağrısı yaptı. Aşırıcılık yanlıları tarafından gözaltına alınan ve cezaevlerinde tutulan siyasi diyalog yanlılarının sayısı 500 kişiyi aştı. Hama ve Halep’e taarruza geçmek üzere ağır silahlar ve zırhlı araçlarla donatılmış binlerce militan toplanmış durumda” diye konuştu.

'KLORİN DOLU 8 TANKER GETİRİLDİ'

Tümgeneral Tsıgankov ayrıca İdlib'deki Cisr el Şuğur yerleşiminde 'kimyasal saldırı' düzenlemek için Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) militanlarının klorin dolu 8 tanker getirdiklerini, aynı yerleşimde Beyaz Miğferler'in kimyasal saldırı ortamında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda halkı eğittiklerini kaydetti.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye'yi yeniden vurma hazırlığında olduklarını açıklamıştı.
Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, olası bir operasyonun gündemde olduğu İdlib'deki Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) militanlarının sivillere 'kimyasal silahla saldırıp' hükümeti suçlama hazırlığında olduğunu belirtmişti.

Konaşenkov, ABD'nin 56 kruz füzesi taşıyan USS The Sullivans destroyerini Basra Körfezi'ne, B-1B savaş uçağını da Katar'daki askeri üsse konuşlandırdığını duyurup Suriye'yi yeniden vurmaya hazır oldukları uyarısında bulunmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI