radyobir
radyobir

İDOB'dan yaz konserleri

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri ve orkestra-koro ve dansçılarıyla pandemi döneminde evlerden seslenerek sayısız etkinlikler gerçekleştirdiler. Temmuz ayı itibariyle ise İDOB, tedbirlere dikkat edilerek gerçekleştireceği "Açıkhava Yaz Konserleri"ne başladı.

09 Temmuz 2020 04:59 | Kategori: Kültür & Sanat

Geçtiğimiz günlerde ilki gerçekleşen,   Arkeoloji Müzesi’ndeki   konserde  İDOB solistleri; Evren Ekşi, Barbora Hitay, Bülent Külekçi, Kenan Dağaşan ve piyanist Fügen Yiğitgil, seyircilerle buluştu. Konser, yeni bir mekan olan Büyükyalı Fişekhane’de 18 Temmuz’da tekrarlanıyor olacak.  Konser programınında besteciler; W.A  Mozart, G. Bizet, G. Puccini, C. Saint-Saëns, A. A. Saygun, J. Offenbach ve G. Verdi’nin eserleri sunuluyor. 



Diğer bir Konser…İDOB Orkestra Sanatçıları; Oleksandr Samoylenko, Ezgi Karasu, Verda Gül, Şafak Erişkin ve Ecesu Sertesen’in sahnede olacağı  "Oda Müziği Konserleri” ise 17 Temmuz’da Büyükyalı Fişekhane’de ve 18 Temmuz’da Arkeoloji Müzesi’nde. Konser programında ise; besteciler;  A. Vivaldi, J.S. Bach, O. Respighi, J. Brahms, C.M. von Weber, B. Bartok, C. Saint-Saëns, Santuri Ethem Efendi (S.Yalçın düzenlemesi) eserleri yer alıyor. 

Arkeoloji Müzesi’ndeki konser  (ücretsiz)  saat 14:00’de , Büyükyalı Fişekhane konserleri  ise  saat 20:30’da başlıyor . 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI