radyobir
radyobir

İDOBALE'den barış ve kardeşlik çağrısı!..

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ve İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu işbirliğiyde, dev bir koro kadrosuyla kardeşliğe, barışa ve neş'eye çağrı yapacak.

26 Ocak 2017 05:59 | Kategori: Kültür & Sanat

Avrupa’da her seslendirilişinde büyük bir yankı uyandıran ve Ludwig van Beethoven’ nın 9. Senfoni, bilindiği gibi klasik müzik eserlerinin içinde gerek müzikal, gerek "insanlık" mesajlarıyla insanlığa armağan edilen bir başyapıttır. 

Modern toplumda oldukça önemli bir kültürel rol oynayan 9. Senfoni’nin en önemli mesajı, dünyanın temel ihtiyacı sayılan ve yaşamanın temel ihtiyacı olan kavramları içermesidir: Özgürlük! Eşitlik! Kardeşlik! Barış!

Dört bölümden oluşan senfoninin son bölümü, insanoğlunun kardeşliğinin ve dayanışmasının coşkuyla vurgulandığı, Alman romantizmin öncülerinden Friedrich Schiller’ in "An die Freude” (Neş’eye Çağrı) şiiri ile bitmekte ve insan sesinin kullanıldığı ilk senfoni özelliğini taşımasıyla daha da önemli bir yere sahiptir.

İnsana özgü olan bu dünyada hümanistçe, modern insanın hayat anlayışı ve duygusuyla bir kez daha neş’eye/barışa, özgürlüğe, kardeşliğe çağrıdır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi olarak, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ve İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu işbirliğinde, dev bir koro kadrosuyla kardeşliğe, barışa ve neş'eye çağrı yapacağız

Orkestra Yönetmeni: Cem’i Can DELİORMAN

Koro Yönetmeni: Paolo VILLA, Gökçen KORAY& Seval IRMAK

SOLİSTLER: Dilruba AKGÜN, Nesrin GÖNÜLDAĞ, Bülent KÜLEKÇİ, Suat ARIKAN

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestrası
İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI