radyobir
radyobir

İDOBALE Mozart ve Verdi'yi Anıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, iki büyük besteci; Wolfgang Amadeus Mozart'ı doğumgünü, Giuseppe Verdi'yi ise ölüm yıldönümü dolayısıyla "Doğum ve Ölüm / Mozart ve Verdi" Konseri ile anıyor. Sanatseverler, 29 0cak'ta AKM'de ve 2 Şubat'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda konseri izleyebilecek.

28 Ocak 2022 18:36 | Kategori: Opera ve Bale

27 Ocak 1756 tarihinde dünyaya gelen Wolfgang Amadeus Mozart, klasik dönemin en etkili ve üretken bestecilerinden biriydi. Senfonik, oda müziği, opera olmak üzere, 600'den fazla eser besteleyen ve nadir rastlanan bir müzik dehası olarak tanımlanan Mozart’ın; "Die Entführung aus dem Serail” (Saraydan Kız Kaçırma), "Così Fan Tutte” (Bütün Kadınlar Böyledir), "Le Nozze di Figaro” (Figaro'nun Düğünü) ve "Idomeneo” Operalarından aryalar konserde seslendiriliyor.

27 Ocak 1901 tarihinde hayata veda eden Giuseppe Verdi, sanat çevrelerince en büyük İtalyan opera bestecisi olarak kabul edilir. Verdi'nin yarattığı  opera eserleri, günümüz dünya opera repertuvarının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Verdi’nin; "Macbeth”, "Un Ballo in Maschera” (Maskeli Balo), "Rigoletto” ve "Aida” Operalarından aryalar konser programında yer alıyor.

Konserde; Göktuğ Alpaşar, Perihan Nayır Artan, Ceren Aydın, Berk Dalkılıç, Murat Güney ve Barbora Hitay solist olarak yer alırken solistlere piyanoda Fügen Yiğitgil eşlik ediyor.

29 Ocak 2022 Cumartesi Saat 18:00- Atatürk Kültür Merkezi-Çok Amaçlı Salon

2 Şubat 2022 Çarşamba Saat 20:00- Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI