radyobir
radyobir

İDOBALE Resim yarışması başvuruları başladı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, DenizBank'ın desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında düzenleyeceği 8. Ulusal Resim Yarışması'na başvurular başladı. "Opera ya da Bale denince aklına ne geliyor" konulu 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim yarışmasına 10 Nisan 2020'ye kadar başvuru yapılabiliyor.

09 Mart 2020 18:51 | Kategori: Kültür & Sanat

Kültür ve sanatın toplumsal geleceğimize yatırım olduğu bilinciyle kurulduğu günden bu yana ‘Sanata Evet’ diyen DenizBank,  İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin çocukların, opera ve bale sanatlarına olan ilgilerini arttırmak amacı ile düzenlediği yarışmaya destek oluyor. 

Hayatında hiç opera ya da bale temsili izlememiş Türkiye’nin dört bir yanından çocuklar, hayal dünyalarında yaşattıklarını resimlerine aktarmaları sonucu ortaya çıkan eserlerini, 10 Nisan 2020 tarihine kadar İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne gönderilebilecek. 

İDOB ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nden ressamlarının değerlendirmesi sonucu dereceye girecek resimler 19 Nisan 2020 düzenlenecek açılış ve ödül töreninde açıklanacak. 
Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye DenizBank tarafından tablet hediye edilmesinin yanı sıra ilk üç ve mansiyon kazananlarına, resim malzemeleri ve İDOB çocuk oyunlarına iki kişilik davetiye armağan edilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi birinci seçilen resim, önümüzdeki senenin afiş görseli olarak kullanılacak. 

Sergi, 19 Nisan - 19 Mayıs 2020 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Fuayesi’nde 11.00-17.00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Yarışma ile ilgili detaylar;

Konu: "Opera ya da bale denince aklına ne geliyor?”
Malzeme: Serbest
Boyutlar: Uzun kenarı en fazla 70 cm olmalıdır.
Katılım Koşulları:  7-11 yaş arasında olmak
Son Katılım Tarihi: 10 Nisan 2020
Gönderim Yeri: İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 
Açık Adres: Mete Caddesi No:6 K:5 Taksim/İSTANBUL (Kargo ile de gönderilebilir)

Not: Resimlerin arka yüzlerine ad, soyad, yaş ve iletişim bilgileri (adres-telefon) yazılmalıdır.

Sergi Açılış ve Ödül Töreni: 19 Nisan 2020 saat 15.00 / Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Resim Sergisi: 19 Mayıs 2020 tarihine kadar saat 11:00-17:00 arasında gezilebilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI