radyobir
radyobir

İki başbakan Ukrayna'ya silah sevkiyatını görüştü

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İtalyan hükümetiyle sorunlara aynı şekilde baktıklarını belirterek, "Silahları birlikte teslim ediyoruz ve bir an önce barışı sağlamak için daha fazla teslimatı konuştuk." dedi.

21 Şubat 2023 07:04 | Kategori: Avrupa

Resmi ziyaret kapsamında Polonya'nın başkenti Varşova'ya gelen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Morawiecki ortak basın toplantısı düzenledi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İtalyan mevkidaşı Giorgia Meloni’yle görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamasında, "İtalyan ve Polonya hükümetleri sorunlara aynı açıdan bakıyor. Birlikte silah tedarik ediyoruz. Ukrayna’ya, barışın bir an önce gelmesi, istikrarın yeniden sağlanması ve normal kalkınmanın mümkün olabilmesi için yeni silah sevkiyatını görüştük” ifadesini kullandı.

Morawiecki, "Normale dönmek, enerji ve ekonomik krizleri aşmak, enflasyonu aşmak için Rusya’yı yenmek gerekiyor, özgür dünya ülkelerinin desteğiyle Ukrayna’nın Rusya’yı yenmesi gerekiyor” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI