radyobir
radyobir

İki liderden ateşkese destek!..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy Ukrayna'nın doğusundaki karışıklığı görüştü ve bugün başlayacak olan ateşkese destek verdiklerini ifade etti.

27 Temmuz 2020 09:02 | Kategori: Dünya

Ukrayna, Rusya ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE) yetkilileri, hükümet güçleri ve Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında Ukrayna'nın doğusunda Temmuz'un sonundan itibaren tam ateşkes uygulanması üzerine anlaştı. Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar 2014'ten bu yana 13,000'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Zelenskiy'nin makamından yapılan açıklamada Ukrayna'nın doğusuna atıfta bulunularak "Liderler Donbass'taki ateşkesi desteklemek için ek önlemlerin acilen uygulanmasının gerekliliği üzerine anlaştılar" ifadeleri yer aldı.

Geçen yıl ülkenin başına geçen Zelenskiy çatışmaları sonlandıracağı sözünü vermişti. O zamandan beri, Ukrayna ve Rusya tutukluların iadesi ve belirli bölgelerde birliklerin kademeli olarak geri çekilmesi gibi güven artırıcı adımlar attı.

Ukrayna ve Rusya, Moskova'nın 2014'te Kırım yarımadasını ilhak etmesi ve doğudaki ayrılıkçıları desteklemeye başlamasından bu yana düşmanca ilişkilere sahip.

Belarus'un başkenti Minsk'te 2015'te Ukrayna'da çatışan taraflar arasında ateşkes ilan edilmişti ancak aralıklı olarak devam eden çatışmalarda siviller, Ukraynalı askerler ve ayrılıkçılar hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI