radyobir
radyobir

İlaç sıkıntısı tavan yaptı!..

Kurdaki artıştan etkilenenlerin başında ilaç sektörü geliyor. İlaçta yüzde 60 oranında dışa bağımlı hale gelen Türkiye'de bazı ilaçlara ulaşmak giderek zorlaştı. Hastalar bazen günler ilaç beklemek zorunda kalıyor.

15 Ocak 2019 07:40 | Kategori: Sağlık

İstanbul'un tam da merkezinde bir eczane burası. Ama bir süredir raflarında bazı ilaçlar eksik. İki yıldır devam eden bi sıkıntının son zamanlarda tehlikeli boyuta vardığını söylüyor eczacılar. Özellikle de muadili bulunmayan ilaçlarda sıkıntı zirvede. Bir eczacı şöyle diyor:

"Hergün en az 30 - 40 kişi bulunmaya ilaçları bize sormaya geliyor. Bazı ilaçların muadilleri var.  Onları ya değiştirebiliyoruz doktorla ya da hastayla konuşarak ama bazı ilaçların muadilleri de yok, piyasada bulunmuyor ve yavaş yavaş eczanelerin elindeki ilaçlar da tükeniyor. Onun için daha ciddi sıkıntılar başladı"

Peki hangi ilaçlar yok?.. Eczacılar Aspirin bulmakta bile zorluk çekildiğini belirtiyor. Yoğun bir şekilde göz damlalarının bulunmadığı özellikle şeker ilaçlarında problemler yaşandığı vurgulanıyor.

Kısaca ilaçların yüzde 25'lik bölümü piyasada yok.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI