radyobir
radyobir

İlhan Mansız neden ayrıldı?..

Beşiktaş'taki görevinden sürpriz bir şekilde ayrılan İlhan Mansız'ın, sağlık sorunları nedeniyle değil, farklı sebeplerden dolayı bu yolu seçtiği öne sürüldü.

08 Şubat 2019 10:50 | Kategori:

Beşiktaş'ta sezon başında yardımcı antrenörlük görevine getirilen İlhan Mansız'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiş, ayrılığa gerekçe olarak da eski futbol yıldızının sağlık sorunları gösterilmişti.

Sosyal medyada ise nedenin ödenmeyen 4 aylık maaş olduğu ileri sürüldü.

Mansız'ın, Beşiktaş İdari Menajeri Ali Naibi ve A Takımdan Sorumlu Yönetici Ahmet Kavalcı'ya gidip, "Aylardır maaş alamıyorum. Sadece 1 kere ödeme yapıldı. Bana sadaka mı veriyorsunuz?" diyerek bağırdığı iddia edildi.

Şu anda 43 yaşında olan İlhan Mansız, 2001 yılında Samsunspor'dan Beşiktaş'a transfer olmuş kısa süre içinde hem futboluyla hem de kişiliğiyle kendini Beşiktaş taraftarına sevdirmeyi başarmıştı.

2002 yılında Dünya Kupası'nda 3. olan A Milli Takım Kadrosu'nda da yer alan Mansız, özellikle Brezilya karşılaşmasında Roberto Carlos'a attığı "Gökkuşağı çalımı" ve çeyrek finalde Senagal ağlarına gönderdiği "Altın Gol"le hafızalara kazındı.

Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği bu turnuvada, bölge insanlarının da kalbini fetheden İlhan, bilhassa Kore'de kendine hayran kitleleri edinmişti. Bu hayranlık, 2004 yılında Beşiktaş'tan Vissel Kobe takımına transfer olmasının da önünü açtı.

Başarılı performansına karşın 2004 yılından itibaren yaşadığı arka arkaya sakatlıklar İlhan'ın futbol hayatını sekteye uğrattı ve 2007 yılında henüz 32 yaşındayken futbola veda etmek durumunda kaldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI