radyobir
radyobir

İlk açıklama Pentagon'dan...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in Belçika'nın başkenti Brüksel'de Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşmesinde, ABD'nin teröre karşı Türkiye'nin yanında olduğunu söylediğini duyurdu. Pentagon, Mattis'in, "IŞİD ile mücadeleye yeniden odaklanılması gerektiğini söylediğini aktardı.

15 Şubat 2018 10:25 | Kategori: Dış Politika

Pentagon, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in Milli Savunma Bakanı Canikli ile görüşmesinin ardından açıklamasını yayınladı. 

Mattis'in görüşmede, terör örgütü IŞİD'in Suriye'de yeniden yapılanmasının önüne geçilmesi için bu terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye yeniden odaklanılması gerektiğini söylediği aktarıldı. 

Öte yandan Reuters ajansının aktardığına göre dün Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşen ABD Savunma bakanı James Mattis 'IŞİD'i yenmeye yeniden odaklanma' çağrısı yaptı.

Reuters ajansı, dün Belçika'nin başkenti Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısında bir araya gelen Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve ABD'li mevkidaşı James Mattis'in görüşmesine dair detaylar paylaştı.

Habere göre Mattis, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı yürüten Türkiye'den IŞİD'le mücadeleye odaklanmasını istedi: "Mattis IŞİD'i yenme çabaları ve IŞİD'in her türlü kalıntısının Suriye'de yeniden yapılanmasının engellenmesine odaklanılması çağrısı yaptı."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI