radyobir
radyobir

İlk finalist Banvit

Integral Forex Türkiye Kupası yarı final maçında Banvit, Galatasaray Odeabank'ı 71-68 mağlup ederek finale kaldı.

18 Şubat 2017 18:32 | Kategori:

Dengede başlayan mücadelede Galatasaray Odeabank, Tibor Pleiss üzerinden rakibi karşısında etkili olmaya çalışsa da, Gasper Vidmar ve Jordan Theodore'un önderliğindeki Banvit, ilk çeyreği 17-14 önde kapadı. İkinci çeyrekte Gediminas Orelik ile etkili olan Bandırma ekibi, farkı 9 sayıya kadar çıkarmaya başladı. Buna karşılık sarı kırmızılılar, Göksenin Köksal'ın başlattığı 8-0'lık seriyle farkı 1 sayıya kadar indirse de, üstünlüğünü koruyan Banvit, devre arasına 33-28 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan 3. çeyrekte iyi bir ivme yakalayan Galatasaray Odeabank, Sinan Güler, Göksenin Köksal ve Vladimir Micov ile bulduğu sayılarla 15-3'lük bir seri yakaladı ve üstünlüğü ele geçirdi.

Son çeyreğe 51-47 önde giren sarı kırmızılılar, Furkan Korkmaz ve Jeremy Chappell'in turnikelerine engel olamadı ve 2 buçuk dakika içinde Banvit, maçta yeniden dengeyi sağladı. Jon Diebler'ın 3 sayılık basketleriyle Galatasaray Odeabank, üstünlüğü yeniden sağlasa da, 8-0'lık bir seri bulan Banvit, bitime yaklaşık 3 buçuk dakika kala 64-61 öne geçti. Üstünlüğün yer yer el değiştirdiği maçın son dakikasına 69-68 önde giren Banvit, rakibine üstünlüğünü kaptırmadı ve karşılaşmayı 71-68 kazandı.

Banvit'te Jordan Theodore, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, 17 sayı ve 6 ribaundla oynayan Gediminas Orelik, maçın oyuncusu seçildi. Vladimir Micov'un 13 sayılık katkısı, Galatasaray Odeabank'ın elenmesine engel olamadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI