radyobir
radyobir

İlk görüşmeyi kimle yapacak?..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşme takvimini açıkladı. Pazartesi günü görüşmelere başlayacaklarını söyleyen Davutoğlu, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geleceğini kaydetti.

10 Temmuz 2015 03:30 | Kategori:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Boğazı'na yapılan 3. Köprü'nün inşaat alanında düzenlenen iftara katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 63. hükümeti kurma görevi verdiği Davutoğlu, "Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. Daha sonra Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş'la HDP'yle görüşeceğiz" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Türkiye'deki bir hükümetsizlik gibi bir tablo olmasın diye gece gündüz çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa'nın ilgili 116. maddesinin bir gereği olarak Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasını müteakip bendenize yeni hükümeti kurma görevini verdi. Şu andan itibaren de bu görevi ifa etmek üzere çalışmalara başladık.

İlk olarak parti genel başkanlarıyla istişareler yapacağız. Bu konuda randevu taleplerimiz kendilerine iletiliyor. Pazartesi gününden itibaren Ramazan Bayramı'na kadar hükümet ortaklığı görüşmelerinin, hükümet kurma çalışmalarının ilk turunu yapmayı, bitirmeyi planlıyorum. Dolayısıyla pazartesi, salı ve çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz söz konusu olacak.

İlk turda herhangi bir önkoşul, önyargı olmaksızın görüşmelere başlamalıyız. Usül olarak ilk sayın Kılıçdaroğlu ile görüşeceğiz. Kırmızı çizgileri, olmazsa olmazları uzlaşma kültürüne uygun görmüyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI