radyobir
radyobir

İlk rampa sökülüyor!..

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, bir nükleer motor test sahasını ve bir füze fırlatma rampasını sökme önerisini onayladığını açıkladı.

19 Eylül 2018 07:15 | Kategori: Dünya

Moon, Kore Yarımadası’ndaki tarihi zirvenin ikinci gününde yaptığı açıklamada, Kim Jong Un’un uluslararası uzmanların da gözetiminde,Nükleer silahlandırmaya yönelik spesifik bir adım olarak nitelendirdiği, bir füze motoru test istasyonunu ve füze fırlatma rampasını sökerek, kalıcı olarak ortadan kaldırmayı kabul ettiğini söyledi.



Güney Kore lideri, Kuzey Korenin ABDnin gerekli karşılıkları vermesi halinde, ana Nyongbyon nükleer kompleksini kalıcı olarak sökmenin de arasından bulunduğu daha ileri adımlar atmak istediğini de ekledi.

Moon ve Kim, Pyongyangdaki zirve görüşmelerinin ikinci gününün sonunda bir de ortak bildiri imzaladı. İki lider, iki ülke sınırında yer alan bir köyde mayınların kaldırılması kararı aldı. Kim, yakın gelecekte Güney Koreyi ziyaret edeceğini açıkladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI