radyobir
radyobir

İmamoğlu Ata'nın huzurunda!..

YSK tarafından açıklanan sonuçlarda en yüksek oyu alan Ekrem İmamoğlu, YSK'ya yapılan itirazlar hakkında, "Bir haftaya bitmesi lazım. Daha uzun sürerse bu iş kokar" dedi. İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir ziyareti ardından CHP Genel Merkezi'ne geçerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İmamoğlu'nun ziyaretinde, Ankara'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlayan CHP'li Mansur Yavaş da yer aldı. İmamoğlu, daha sonra genel merkez önünde seçim otobüsünün üzerine çıkarak toplanan kalabalığa hitap etti

02 Nisan 2019 20:08 | Kategori:

31 Mart yerel seçimlerinde önde çıkan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itirazlar hakkında konuştu. İmamoğlu, süreç hakkında, "Bir haftaya bitmesi lazım. Daha uzun sürerse bu iş kokar” dedi.

İmamoğlu, Ankara’ya yaptığı ziyaret için "Daha önce seçilirsem ilk iş olarak Anıtkabir’i ziyaret edeceğimi söylemiştim. Bunu gerçekleştirdik” dedi.

Aydemir’in "Ziyaretiniz bu iş bitmiştir mesajı mı aynı zamanda?” sorusuna yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "Süreç devam ediyor, itirazlar var ancak YSK sonuçları benim kazandığımı gösteriyor” diye konuştu. YSK’ya yapılan itirazları ve süreci değerlendiren İmamoğlu, "Bir haftaya bitmesi lazım. Daha uzun sürerse bu iş kokar” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Zafer kazandım, söylemini kullanmadınız. Bu tutumunuz devam edecek mi?” sorusuna, "Tabi ki... Ben herkesin belediye başkanı olacağımı söyledim; aynen böyle olacak. Herkesin belediye başkanı olacağım” diye karşılık verdi.

ANKARA'DA KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER İLE GÖRÜŞME

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim." dedi.

Atatürk Havaalanı'nda, Ankara'ya hareketinden gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, seçimden önce çocuklarıyla beraber Anıtkabir'e bir ziyareti planladığını, daha sonra Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğini söyledi. Tüm vatandaşların Miraç Kandili'ni tebrik eden İmamoğlu, günahlardan arınılan, iyiliklere uzanılan bir gece olmasını temenni etti.

İmamoğlu, seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan ortamların yaşandığını ifade ederek, "Sabırla takip ediyorum ama sabır kadar inancım, kararlılığım en üst seviyede. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Neler karıştı derseniz, devletin imkanları, bakanları, kurumları, neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda." diye konuştu.

"YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum." diyen İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim. Kendisini esefle takip ediyorum. Hala ısrarla İstanbul'da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır." değerlendirmesini yaptı.

İmamoğlu, bir gazetecinin "Seçim sonuçları için aksi durum olsa ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Aksi durum olmaz. Bu ülke büyük bir ülkedir, bu millet büyük bir millettir." cevabını verdi.

İmamoğlu ailesiyle geldiği havalimanında bazı çalışan ve yolcularla da selamlaşarak, el sıkıştı. 
Bir vatandaşın, "Mazbatanızı ne zaman alacaksınız?" sorusunu "Vatandaş verdi, gerisi kolay" diye yanıtladı.

"YSK GÜVENDİĞİM TEK KURUM"

İmamoğlu yaptığı açıklamada "YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I KABUL ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ı aileleriyle beraber kabul etti. Kabule Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı.



AKŞENER-İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti.

İmamoğlu, beraberinde eşi Dilek İmamoğlu ve çocuklarıyla Anıtkabir ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından İYİ Parti Genel Merkezi'ne geçti.

Genel Başkan Meral Akşener, makamında bir süre görüştüğü İmamoğlu ve ailesine ziyaret için teşekkür etti.

Ekrem İmamoğlu'nu seçim dönemindeki çalışmalarından dolayı kutlayan Akşener, "Çok zorlu, heyecanlı bir kampanyayı son derece sağduyulu, sakin, güler bir yüzle yönetti. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah gayretlerini ibadet saysın. İnşallah başarılarının devamını diliyorum. Çok başarılı bir belediye başkanlığını Allah nasip etsin kendisine. Bu yorgun argın günün sonunda ziyareti için çok teşekkür ediyorum."

Akşener, bir soru üzerine seçim sonuçlarına itirazların olabileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ama bizim İstanbul il başkanımızla da beraber takip ettiğimiz gibi 31 bin 186 sandığın ikisi hariç bütün sandıkların imzalı, ıslak imzalı tutanakları elimizde. Dolasıyla bu halde bitmesi sadece yorar. Herkesi yorar. Ben Sayın Cumhurbaşkanından, Sayın İmamoğlu'nu tebrik etmesini ve tansiyonu düşürmesini bekliyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI