radyobir
radyobir

İmamoğlu Merkel'i İstanbul'a davet etti

Utanç Duvarı olarak hafızalara kazınan Berlin Duvarı'nın açılışını kutlamak için gerçekleşen resmi programa davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Merkel'le bir süre sohbet ettiği gözlemlendi.

10 Kasım 2019 09:18 | Güncelleme :10 Kasım 2019 20:27 | Kategori: Dış Politika

İmamoğlu, tören sonrasında sosyal medya hesaplarından, "Berlin Duvarı’nın yıkılışı sebebiyle yapılan etkinlikte Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile sohbet ettik. Merkel’in tebriğini demokrasi sınavını başarıyla geçen şehrimiz adına aldım. Kendisine 16 milyon İstanbullunun selamını ilettim ve İstanbul’a davet ettim" şeklinde bir mesaj attı. Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıldönümü törenlerine katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Perşembe akşamından bu yana İmamoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz vee Dışişleri Bakanı Heiko Maas’la bir araya geldi. Her iki görüşmede basına kapalı olarak gerçekleşti ve ardından açıklama yapılmadı.

İmamoğlu: "Dünyada yıkılacak çok duvar var"

Öte yandan Türk-Alman Dostluk Federasyonu (TDF) tarafından geleneksel olarak verilen "Kybele Dostluk Ödülü", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verildi. Dün akşam düzenlenen ödül töreninde, İmamoğlu'na ödülünü, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff sundu. Konuşmasında, Berlin Duvarı yıkıldığında, 18 yaşında olduğuna işaret eden İmamoğlu, "O günden bugüne 30 yıl geçtikten sonra şunu unutmayalım ki bu ortak mücadele devam ediyor. İnsanların mutluluğu için devam ediyor. Özgürlüğü için devam ediyor. İyi ki Berlin'deki duvar yıkılmış, ama tahmin ediyorum dünyada bu anlamda yıkılacak daha çok duvar var" şeklinde konuştu.

Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıldönümü törenleri akşam saatlerinde Berlin’in dünyaca ünlü Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen konser ve havai fişek gösterisiyle son buldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI