radyobir
radyobir

İmralı heyetinden önemli açıklama

İmralı heyetinde yer alan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder Çözüm Süreci görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı.

22 Aralık 2014 12:14 | Kategori:

İmralı heyeti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreciyle ilgili önemli bir kriz sürecini geride bıraktıklarını, bundan sonra seri bir görüşme trafiğinin yaşanacağını ve bu sorunun mutlaka çözüleceğini söyledi.

İLK DEFA BELLİ MUTABAKATLAR OLUŞTU

Bu bütün meselelerin hallolduğu anlamına gelmiyor. Fakat artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve ilk defa hangi başlıkları tartışarak ilerleyeceğimiz anlamında elimizde belli mutabakatlar oluştu. Biz bunu parti yetkili kurullarımızla da tüm süreci değerlendirdikten sonra İmralı’ya geçeceğiz, KCK yetkilileriyle de meseleyi görüşeceğiz.
Daha sonra bu görüşmeler daha derinlikli nitelikli daha sonuca odaklı olarak yürüyecektir.

ÖNEMLİ BİR KRİZ SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK

Önemli bir Kriz sürecini geride bıraktık. Elimizde yeni mutabakatlar oluştu. Görüşmeler daha çok çözüme odaklı yürütülecek.

SERİ BİR GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLIYOR

Çok seri bir görüşme trafiği başlıyor.Kamu güvenliğini ilgilendiren bütün kurumlar ve siyasi kişilerle yani herkesle görüşeceğiz.

KATKI YAPACAK HERKESLE GÖRÜŞECEĞİZ

Katkısını alabileceğimiz herkesle görüşmek istiyoruz. Kamu Müsteşarlığı da yoğun bir çalışma içine girecek.

BİZ BU MESELEYİ ÇÖZECEĞİZ

Biz bu meseleyi çözeceğiz. Savaştan nemalananlarla mücadele ediyoruz. Konuşacağımız şeyler ve yöntem konusunda mutabakat oluşturduk.

KAMUOYUNA YANSIMAYAN GÖRÜŞMELER OLDU

Halktan hiçbir şey saklanmaması gerektiğini düşünüyorum. Görüşmeler başladıktan sonra kamuoyuna yansımayan görüşmeler oldu, bundan sonra da olacak.

BİZ ÖZERKLİĞE YABANCI DEĞİLİZ

Leyla Zana ile Kandil'e gideceğiz. Özerklik bu ülkenin yabancısı olduğu bir şey değil. HDP parti olarak seçime girecek.Kendi partimize inanıyoruz.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI