radyobir
radyobir

İnce'den Cerrahpaşa'ya ziyaret

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti. Öğrencilere seslenen İnce, "Umutlarınızı yitirmeyin tazeleyin yeşertin. Gelecek bizimdir kazanacağız" dedi.

24 Mayıs 2018 13:05 | Kategori:

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hükümetin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılmasına karar verdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyareti sonrası açıklama yaptı.
"Cerrahpaşa tarihtir. Cerrahpaşa şifadır. Milleti, gönülleri böldüler. Şimdi üniversiteleri de bölüyorlar. Biz gönülleri de, üniversiteleri de birleştireceğiz. Hem Cerrahpaşa hem İstanbul Üniversitesi kaybediyor. Hayatında bir gün üniversite okumuş, kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşıyla fotoğraf çektirmiş bir kişi üniversiteleri böldürmez. 

'TBMM'YE GELECEK İLK KANUN CERRAHPAŞA OLACAK'

24 Haziran'da Allahın izni, milletin istediği ile cumhurbaşkanı olduğumda TBMM gelecek ilk kanun teklifi Cerrahpaşa'nın birleştirilmesi olacak. Rektör atamaları cumhurbaşkanı tarafından yapılmayacaktır. Üniversiteki hocalarımıza seçim hakkını geri vereceğiz. Hocalar oy kullanacak, öğrenci temsilcileri de oy kullanacak. Demokratik, özgür, konuşan üniversiteyi yeniden kuracağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu balkona çıkıp 'Cerrahpaşa at nalı biçiminde denize kadar ilerlemelidir' diyor. Atatürk'ün bu sözünü emir kabul ediyorum ve yapacağım. 



'HAYALİM, YANLIŞ BİR ŞEY YAPARSAM ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN BENİ PROTESTO ETMESİ'

Hayallerimden birisi bir üniversiteye cumhurbaşkanı olarak gittiğimde ola ki yanlış bir şey yaparsam gençlerin beni uygar biçimde protesto edebilmesidir. Toplumda 3 kesimden bunu istiyorum. 1- Gençler tehlikeyi herkesten önce fark etmelisiniz ve ses çıkarmalısınız. 2- bilim insanları siz susmamalısınız. Herkes sustu üniversite sustu. 3 — Sanatçılar, siz sussarsanız Türkiye susar. 

'TEZEK DEMEDEN…'

Cerrrahpaşa'dan onlarca öğrencim doktor oldu. Size fizik anlatmayacağım ama Cumhurbaşkanı olarak meydanlarda gelecek anlatacağım uzay madenciliğini anlatacağım. Ufkunuzu gelecek yüzyıla dikmeniz gerektiğini meydanlarda tezek demeden gelecek demek için. Gençler evlatlarım kardeşlerim öğrencilerim ben size güveniyorum bunu birlikte başaracağız. Diyorum ki umutlarınızı yitirmeyin tazeleyin yeşertin. Gelecek bizimdir kazanacağız."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI